e-Nable: Ένα αγόρι και το 3D εκτυπωμένο χέρι του



 Tο 2014 ο Bailey έλαβε ένα χέρι από την κοινότητα και εν συνεχεία αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις του μαζί μας, ώστε να κάνουμε αυτά τα χέρια ακόμα καλύτερα.
bailey
Παρουσιάζουμε ορισμένες ερωτήσεις που απάντησε με κάθε ειλικρίνεια.

Ερωτ. Πώς σε έχει βοηθήσει το e-Nable χέρι σου μέχρι τώρα;
Απαντ. Με βοηθάει να πιάνω πράγματα. Επίσης, δεν κρυώνουν τα δάχτυλά μου όταν κρατώ γρανίτες! Τα υπόλοιπα παιδιά με ρωτούν για το "Ρομπο-Χερι" μου αντί να με ρωτούν γατί είμαι διαφορετικός.

Ερωτ. Πες μας ορισμένα πράγματα στα οποί χρησιμοποιείς το χέρι σου.
Απαντ. Μπορώ να κρατώ το τιμόνι του ποδηλάτου μου και στις δύο πλευρές αλλά ο αντίχειρας μπλέκεται στην μέση καμιά φορά. Επίσης το χρησιμοποιώ για να βαστώ πράγματα και να τα πιάνω.

Ερωτ. Πες μας ορισμένα πράγματα που κάνεις ευκολότερα χωρίς το χέρι και γιατί.
Απαντ. Το γράψιμο. Το χέρι με εξυπηρετεί καλύτερα για μεγάλα αντικείμενα. Όταν παίζω την κιθάρα μου. Δεν μπορώ να κρατήσω την πένα με το χέρι. Στο σκαρφάλωμα στα δέντρα.

Ερωτ. Τι θα ήθελες να αλλάξει στο χέρι ώστε να το αισθάνεσαι πιο άνετο, να εφαρμόζει καλύτερα, ώστε κι εμείς να το βελτιώσουμε για τα υπόλοιπα παιδιά;
Απαντ. Να είναι πιο σφιχτό στο δέσιμο ώστε να μπορώ να σκαρφαλώνω στα δέντρα.

Ερωτ. Αν μπορούσες να έχεις ένα χέρι χωρίς δάχτυλα αλλά με άλλη βοηθητική κατασκευή, τι θα ήθελες να έχεις;
Απαντ. Ένα χέρι για να κρατώ κάρτες. (χέρι για κάρτες)

Ερωτ. Θα ήθελες να πεις κάτι στους εθελοντές της e-Nable;
Απαντ. Κάνουν καλή δουλειά Ευχαριστώ για τον νέο μου χέρι.

bpost

Στην συνέχεια ρωτήσαμε την μαμά του Bailey κάποια πράγματα σχετικά με το χέρι και τις παρατηρήσεις της.

Ερωτ. Πώς αντέδρασε ο Bailey σχετικά με το χέρι;
Απαντ. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος και ανυπομονούσε να το δείξει στους υπόλοιπους.

Ερωτ. Αυξήθηκε η αυτοπεποίθηση του; Παρατηρήσατε κάποια αλλαγή στην προσωπικότητά του, στην συμπεριφορά του ή στα αισθήματά του;
Απαντ. Ο Bailey ήταν πάντοτε εξωστρεφής και βέβαιος για τον εαυτό του αλλά δεν του αρέσει να του κάνουν ερωτήσεις για την διαφορετικότητά του. Παρατήρησα ότι ενθουσιάζεται όταν τον ρωτούν για το e-Nable χέρι του και φαίνεται πιο χαρούμενος.

Ερωτ. Πώς αντιδρούν τα άλλα παιδιά όταν βλέπουν το χέρι του;
Απαντ. Η αδερφή του θέλει κι αυτή ένα. Τα υπόλοιπα παιδιά είχαν μόνο θετικές αντιδράσεις σχετικά με το χέρι. Θεωρούν ότι μοιάζει με Transformer ή με σουπερ ήρωα.

Ερωτ. Ως μητέρα ποια είναι η θέση σας σχετικά με όλη αυτή την διαδρομή; Έχετε κάποια συμβουλή για τους υπόλοιπους γονείς που σκέπτονται να δοκιμάσουν ένα e-Nable χέρι;
Απαντ. Έστειλα το πρώτο email για ένα e-Nable χεράκι όταν είδα μία ιστορία στο Facebook. Σχεδόν φοβόμουν να το πιστέψω. Δεν πίστευα ότι κάτι τόσο εκπληκτικό θα συνέβαινε στον υιό μου. Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι υπήρχε μία τέτοια εναλλακτική για το πρόβλημα του Bailey. Όσο για συμβουλή: Να είστε υπομονετικοί. Είναι μια εξαιρετική επιλογή και οι εθελοντές είναι πολύ καλοί.

Ερώτ. Πόσο συχνά φορά το χέρι το παιδί;
Απαντ. Το φορά πολύ όταν βγαίνουμε έξω. Γενικά είναι πολύ επικοινωνιακός και αποτελεί καλό θέμα συζήτησης. Φαίνεται ότι ακόμα το τεστάρει για να δει σε ποιες δραστηριότητες τον εξυπηρετεί και σε ποιες όχι. Αλλά το φορά συχνά.

Ερωτ. Είχε χρησιμοποιήσει προσθετική συσκευή πριν από το e-Nable χέρι;
Απαντ. Ο Bailey είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση όταν ήταν 6 ετών για να επιμηκύνουμε το μοναδικό κόκκαλο που είχε στο μικρό του δαχτυλάκι έτσι να μπορεί να πιάνει ευκολότερα τα αντικείμενα. Αυτό βοήθησε αλλά καθώς μεγάλωνε το χέρι του πλάτυνε. Τότε απευθυνθήκαμε σε ορθοπεδικό για να φτιάξουμε πλαστικές απολήξεις για το μικρό του δαχτυλάκι μιας και το παιδί δεν ήθελε να κάνει άλλη εγχείρηση για να επιμηκύνουμε τον αντίχειρα προς το μικρό δαχτυλάκι ώστε να βελτιώσουμε κι άλλο την λαβή του. Όλο αυτό δεν βοήθησε πολύ. Τώρα δουλεύουμε με τον γιατρό μας για να βελτιωθεί στην χρήση του e-Nable χεριού του.
Μεγάλη έκπληξη μου προξένησε το πόσο έχει εξελιχθεί η τεχνολογία. Όταν ο Bailey γεννήθηκε τα προσθετικά άκρα ήταν σχεδόν ανύπαρκτα και τώρα έχουμε επιλογές που είναι και λειτουργικές αλλά και οικονομικές. Αισθάνομαι ευλογημένη.

Αν επιθυμείτε ένα χεράκι, για εσάς ή τους αγαπημένους σας ή αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ως εξής:
Ιστοσελίδα ➧www.enabling.gr
 Email         ➧info@enabling.gr
 Τηλέφωνο  ➧6909022192
 Facebook   ➧@GreeceEnable
 Instagram   ➧@enablegreece


Άρθρο στα αγγλικά: enabling the future – A boy and his 3D printed Hand



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υλικά 3D εκτύπωσης για προσθετικές συσκευές – βοηθήματα

Από Παραλήπτης Δημιουργός και εθελοντής

Βοηθητικές συσκευές για άτομα με αναπηρία